December – wishlist

Resnici na ljubo nikoli nisem bila impulzivna nakupovalka.  Ideja “gremo v šoping” pri meni ne vzbudi pričakovane navdušene reakcije in moji nakupovalni vzorci (poglej, prespi, še 1-krat razmisli) so katastrofa za vse marketinške stratege.

Lahko si predstavljate, da je situacija še toliko bolj kaotična, ko je parkrat na leto treba kaj nujno kupiti. Naprimer decembra božična darila. Zadnja leta sem tako ubrala nekoliko drugačno strategijo: če se le da, darilca naredim sama. Ustvarjam itak rada, osebna nota pa je v resnici nenadomestljiva (ideje najdete tule). Druga možnost so nematerialna darila, kot naprimer obisk kakšne dobre predstave, koncerta ali pa povabilo na izlet, odlično večerjo…In šele kot tretjo opcijo, ko vse ostalo odpove ali zmanjkuje časa in inspiracije, obiščem trgovine :). To leto sem se odločila za kombinacijo vsega zgoraj naštetega. Kar se tiče daril v materialni obliki sem (ponovno) malo pogoljufala in vnaprej pripravila seznam zanimivih darilc, ki bi jih bila sama zelo vesela. Če v zadnjem hipu iščete ideje za darila (ne bat, niste edini!), poglejte na seznam, morda (upam) vam pomaga.

Kot kuharska navdušenka seveda ne morem mimo kuharic. Naslednje tri so mi še posebej pri srcu, saj so jih spisale tri super Slovenke – Darja, Barbara in Zulejka. Vsaka zase unikatna in (preverjeno) slastna.

Vida in njeni printi. Že odkar sem bila prvič pri njej na delavnici kaligrafije in spoznala njeno delo, ji zvesto sledim in se vedno znova navdušujem nad njenimi kreacijami.

Ne, lepih skodelic nikoli ne more biti preveč! (sploh če so od mlade umetnice Hane Karim) Za jutranjo kavico, popoldanski čaj ali večerno vročo čokolado. Zraven še kakšni domači piškoti in darilo je popolno.

Ko smo že pri kavi – mar ni Alessi-jeva cafetiera Pulcina čudovita?

Torbice. Velike za službo/faks in majhne za večerne izhode. Živine torbice Viva’s leather goods občudujem že dolgo. In lahko bi našla vsaj 10 razlogov, zakaj nujno potrebujem vsaj eno ;).

Ugotovila sem, da veliko lažje krmarim čez svoj vsakdanjik, če imam ob sebi dober planer. Navdušena sem nad Baeba planerji, izdelanimi posebej za (nas) super bejbe, s prelepimi naslovnicami in dodatki, ki jih bo vesela prav vsaka (pilica in ogledalce za hitre popravke kjerkoli in kadarkoli).

Pravijo, da so jasno zapisani in definirani cilji prvi korak do uspeha. Če se strinjate, potem bo Across planer pravšnji za vas. Cilji so v njem, vam preostane le še realizacija 🙂

Motivacija je bistvo vsega, tudi/zlasti pri športu. Sem ugotovila, da lep top in nove športne hlače delajo čudeže (punce veste o čem govorim 😉 ) Moja najljubša izbira ta hip je ena in edina Stella ter pajkice Onzie.

 

In da ne pozabim na moški spol – saj kravate so okej, toda v izbiri z metuljčkom je odločitev jasna.

Pozdrav*

xx Nika

For my English readers:

Shopping and presents. I am not exactly a shopaholic, so I am always looking for “short-cuts” when it comes to buying presents, especially Christmas ones. If possible I make them by myself (homemade is bestmade) – you will find some ideas here. If for some (time-related) reason this isn’t possible I opt for immaterial gifts like a ticket for a dance show, music concert, an invitation to dinner. Only as a third option I go to stores. This year I made an extra effort and prepared a wishlist with many gift ideas, including many products from young Slovenian artists. Hope you like it!

xx Nika

One thought on “December – wishlist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s